jump to navigation

Libanon (en Israel)

Uit de weekahead van 19 augustus 2006:

Tot nu toe heb ik me niet beziggehouden met de onverkwikkelijke gebeurtenissen in het Midden-Oosten maar zo langzamerhand wilde ik toch eens naar de relatie tussen Israel en Libanon kijken, vanuit een astrologisch standpunt uiteraard. De onafhankelijkheid van Libanon wordt gevierd op 22 november, op deze site staat een heleboel informatie over Libanon: (met dank aan Ben) http://www.answers.com/topic/lebanon#after_ad1

En met dank aan Sarah voor de horoscopen die The Book of World Horoscopes geeft heb ik toch  gekozen voor een andere horoscoop, namelijk diegene die de eerste proclamatie van onafhankelijkheid moet voorstellen voor Libanon, te weten: 

LIBANON: 26 november 1941, 12:00:00 pm EET te Beirut. Want die horoscoop werkt enorm krachtig uit, als volgt: 

We weten dat er een enorm destructieve periode (oorlog) was tussen 1975 en 1990 in Libanon. Laat dat nou precies de periode zijn waarin Pluto door het 8e (Koch-) huis loopt van deze horoscoop!! In 1975 stond Pluto precies op cusp 8, in 1990 was hij er net uit, uit dat 8e huis….

In 1958 was er een burgerlijk conflict: toen liep Pluto precies op de Descendant… 

Al eens eerder liet ik zien hoe de composite tussen Israel en Palestina waanzinnig veel informatie opleverde. Dus nu neem ik de composite (relatiehoroscoop) tussen Israel (geboren 14 mei 1948, Tel Aviv, 16.00 pm EET) en Libanon: 

 

De relevante informatie die deze horoscoop oplevert is dat Pluto, die in het 8e huis van macht/onmacht (woede) staat, dit jaar bovenop de Ascendant staat, en daardoor de hele relatie tussen Israel en Libanon kapot maakt.  Saturnus transit staat al een jaartje in het 8e huis. Een korte termijn blik laat zien dat Mercurius (onderhandelingen) eveneens in het 8e huis transiteert momenteel. En dat duurt nog tot 29 augustus. Uitzicht op onderhandelingen zal dus mogelijk pas vanaf dat moment zijn (als de basishoroscoop voor Libanon zoals hierboven gepresenteerd, klopt). 

Voor de nieuwste weekahead: http://www.astrologie.ws/week.htm

Begin juni ging Mars in het 8e huis lopen van deze composite, vlak daarna begon het eerste geduvel.  Op 21 juni stond Saturnus transit conjunct Pluto in het 8e huis. Op 12 juli toen de Hezbollah 2 Israelische soldaten gevangen maakte nadat ze de grens met Israel over waren gekomen liep Mercurius in retrograde positie precies over cusp 8 (en Mars stond nog in 8). De Israelische operaties begonnen vanaf dat moment. 

Neptunus staat op het MC van deze composite: dat zou wel eens kunnen betekenen dat de wereld of buitenstaanders weinig snappen van de relatie tussen die twee landen. 

Bovendien staat Neptunus vierkant Saturnus, de Zuidknoop heerser, met de Zuidknoop in het 1e huis: men wil niet afhankelijk zijn van elkaar. De Noordknoop geeft het pad van de toekomst aan, waar wel begrip voor elkaars emoties moet ontstaan (die er in principe niet is), en met de heerser Maan in Stier, rust moet creeeren. Misschien moeten de vrouwen in die landen het voor elkaar krijgen, als de Maan de Noordknoopheerser is!  Gezien het feit dat Pluto nog een keertje op de Ascendant komt dit jaar, zal het nog wel even duren voor het zover is. Eerst komt er vermoedelijk een lange periode van 1e huis dynamiek: het gevecht om de onafhankelijkheid van elkaar.

Advertenties
%d bloggers liken dit: