jump to navigation

Diana Spencer

De biografie van Diana Spencer astrologisch

door Sylvia Bosma

Diana wordt geboren op 1 juli 1961 in Sandringham, Engeland. Ze is de derde dochter in het gezin en haar ouders hoopten hevig op een zoon. (Voor Diana’s geboorte hebben ze een zoontje gehad, dat dood was bij de geboorte)

Met haar Zon in Kreeft is Diana een zorgzaam, verlegen en gevoelig kind. Ze is dol op (knuffel) dieren en verzot op eten en zoetigheid (Venus in Stier als heer 5 in 5). Ze is ontzettend bang in het donker(Schorpioen op 12); ’s nachts moet er altijd een lampje aan blijven in de slaapkamer.
Op school is Diana een belhamel (Boogschutter op de Asc) en ze heeft altijd heel aparte invallen om de boel op stelten te zetten.(Waterman op 3, Uranus in 9) In de leervakken is ze niet erg sterk Uranus in 9); ze vindt ze verwarrend (Neptunus bijheer 3). Wel is ze erg goed in de creatieve vakken en goed in sport (Asc Boogschutter + heer 5 in 5)

Haar ouders hebben eeuwig ruzie (Zon anderhalfvierkant Maan) en scheiden in september 1967. Na de scheiding ontstaat er een vreselijk getouwtrek om de kinderen, waar Diana het verschrikkelijk moeilijk mee heeft, omdat ze geen partij wil kiezen.
In juni 1968 gaan de 4 kinderen (er is inmiddels ook een jongetje geboren) bij hun vader wonen (Saturnus-t op cusp 4) en al snel verschijnt hun stiefmoeder Raine op het toneel (de kinderen haten haar en noemen haar “Acid Raine” )

In november 1977 ontmoet Diana prins Charles tijdens een jachtpartij. Ze heeft nog nooit een vriendje gehad (Zon anderhalf vierkant Maan). Ze houdt ze op afstand en vindt het allemaal maar lastig. Ook kan ze er emotioneel niet mee omgaan (Tweelingen op 7, Maan in Waterman) Diana is dol op kinderen (Venus als heer 5 in 5) en wil als au pair gaan werken (Venus als heer 10 in 5)

Diana heeft een grote gevoeligheid/intuitie (Pluto in 9, Maan oppositie Uranus, Jupiter vierkant Neptunus) In september 1978 bijvoorbeeld heeft ze een visioen (Neptunus-t conjunct Asc) waarin ze haar vader ziet neervallen. De volgende dag gaat de telefoon: haar vader heeft een hersenbloeding gehad
(Saturnus-t conjunct Pluto)
In 1979 gaat ze met een paar vriendinnen in Londen wonen. Diana is degene die het appartement schoon, netjes en op orde houdt (Mars conjunct Pluto in Maagd, Saturnus in Steenbok)
Diana heeft met iedereen een goed contact ( Maan vierkant Venus, Zon conjunct Mercurius in Kreeft); wel is het voor haar belangrijk dat contacten diepgang hebben (Mercurius sextiel Pluto). Liever dan te praten, observeert Diana (heer 8 in 3) Wanneer Charles haar ten huwelijk vraagt, barst ze in lachen uit (Maan in Waterman, Venus vierkant Uranus). In die tijd zwermen er altijd journalisten om haar huis in de hoop een glimp van haar op te vangen . In die tijd begint zich ook haar eetstoornis te ontwikkelen; ze vindt zichzelf te dik en probeert af te vallen. Ze doet van alles om Charles te behagen (Zon in 7 + heer 7 in 7)
Ze ontdekt dan ook dat Charles al heel lang een minnares heeft, Camilla Parker Bowles. Een paar weken voor de bruiloft wil ze de relatie beeindigen, maar het hele circus is dan al in gang gezet en ze kan niet meer terug. Bovendien heeft ze (met Venus als heer 10 in 5) toch ook de behoefte zich maatschappelijk neer te zetten, belangrijk te zijn. Daarnaast heeft ze een sterke behoefte aan materiële zekerheid (Saturnus als heer 2 in 2)
Als Charles en Diana in juli 1981 trouwen, is Diana bleek en tenger en heeft inmiddels een echte boulimia* ontwikkeld. Ze probeert te lijnen, heeft vreetbuien en geeft meermalen per dag over.

In januari 1982, wanner ze zwanger is van haar eerste kind, doet ze een zelfmoordpoging (Saturnus-t vierkant radix Saturnus en conjunct MC) Diana gaat zich steeds meer inzetten voor de zwakkeren in de samenleving (Zon in Kreeft driehoek Neptunus in Schorpioen in 10). Zij gedraagt zich daarbij vaak op een onconventionele manier (Venus vierkant Uranus) en de koninklijke familie neemt haar dat niet altijd in dank af. In juni 1992 komt het boek “Diana, haar eigen verhaal” uit (Mercurius-t in 7) en in december 1992 wordt de scheiding uitgesproken.

Op 31 augustus 1997 komt Diana bij een auto-ongeluk in Parijs om het leven. Saturnus loopt op dat moment door haar 3e huis ( = communicatie/journalisten), de Zon staat conjunct radix Pluto (Yod) in 9 (buitenland), Uranus-t conjunct radix Jupiter (Yod), Neptunus-t conjunct radix Saturnus, Pluto-t vierkant radix Pluto.

*Boulimia
Eetstoornissen (o.a. anorexia en boulimia ) hebben niet zozeer te maken met “het slankheidsideaal” als wel met het zelfbeeld/gevoel van eigenwaarde. Vaak spelen er conflicten rond het 2e huis. (Bij Diana staat Saturnus als heer 2 in 2). Het 2e huis geeft de basisbehoefte aan veiligheid en zekerheid aan, ook op lichamelijk gebied. Bovendien staat bij Diana de Maan (voeding) in Waterman oppositie Uranus (rationeel). Door teveel nadruk te leggen op Uranus (rationeel beredeneerde wens om af te vallen), verwaarloos je je Maan (behoefte aan voedsel), waardoor als lichamelijke reactie hierop eetbuien kunnen ontstaan. Bij Diana zijn Maan en Uranus ook verbonden met Venus in een (vast) T-vierkant, wat maakt dat spanningen lang blijven hangen en vooral innerlijk verwerkt worden. Naar buiten toe lijkt het alsof er niets aan de hand is maar van binnen kan het broeien en vieren twijfels en onzekerheid hoogtij.
In horoscopen van vrouwen met eetstornissen schijnen relatief vaker inconjuncten en Yodaspecten (twijfels, onzekerheid) voor te komen, aldus een artikel Eetstoornissen en je gevoel van eigenwaarde in Symbolon van Ineke Bergman. Bij Diana komt 6 x een inconjunct voor + een Yod tussen Jupiter, Pluto en Mercurius, waarbij Jupiter en Pluto een dominant aspect maken naar Asc en MC.
Pluto in aspect (in dit geval een conjunctie) met heer 4 (in dit geval Mars) kan vrouwen emotioneel kwetsbaar maken.
Een ander punt wat bij vrouwen met eetstoornissen veel schijnt voor te komen is een Weegschaal -Schorpioen conflict (aardig gevonden willen worden/ iedereen te vriend willen houden versus macht uit willen
oefenen/confrontaties aangaan). Deze tegenstelling vind je in de horoscoop van Diana o.a terug inVenus inconjunct het (Weegschaal)MC + heer 7 in 7 versus Mars/Pluto conjunctie in Maagd in de Yod. Zon (7) driehoek Neptunus(10) kan identiteitsproblemen veroorzaken . Kortom: het aantal “risicofactoren” voor het ontwikkelen van een eetstoornis is in de horoscoop van Diana vrij groot.

Het volgende citaat van Diana geeft naar mijn idee heel goed de twijfels, onzekerheid (en het Yodaspect) weer:
Ik was altijd anders. Ik droeg altijd iets bij me en daarom was ik anders. Ik wist niet waarom, ik kon er zelfs niet eens over praten, maar in mijn hoofd was het er altijd”..…….

Literatuur: Diana, in haar eigen woorden – Andrew Morton

 

Voor informatie over de emailcursus astrologie: http://www.astrologie.ws/cursus.htm

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: