jump to navigation

George Patton

.

DE ASTROBIOGRAFIE VAN GEORGE PATTON

-door Helleke Vis-

 

George Patton

11/11/1885

18h 38m 00 PST

San Gabriel Californie

118 06 W 34 07 N

 

 

George Patton is een leergierig kind : Ascendant is Tweelingen, hij wil van alles weten ; heerser van de Ascendant, Mercurius,  staat in het 6e Huis, dus over dagelijkse bezigheden . In de jeugd is de Maan belangrijk, en met de Maan halfvierkant Mercurius, wordt de leergierigheid versterkt. George Patton had dyslexie en leerde pas op zijn 7e lezen :  Zon, heer 3 (lezen, schrijven) oppositie Neptunus: Neptunus geeft verwarring. Bij dyslexie worden de volgorde van de  letters verward. Heer 3 anderhalfvierkant Saturnus kan er ook toe bijgedragen hebben.

 

George Patton heeft al jong interesse in klassieke literatuur (Mercurius) en militaire geschiedenis . Alle militaire zaken zijn Marsaangelegenheden. Mars staat vierkant Mercurius (literatuur, studie over militaire geschiedenis).

Pluto geeft er een enorme  intensiteit aan, via het vierkant met Mars.

 

Hij wil al jong een held worden : over heldendaden dromen past wel bij de Zon in Schorpioen oppositie Neptunus, met Neptunus als heerser van het MC, hij denkt de reïncarnatie van Hannibal, of een andere Romeinse beroemde legeraanvoerder te zijn.

 

In juni 1909 begint hij zijn studie aan  West Point, hij is dan  vrijwel 24 en Jupiter komt voor de 2e maal op zijn radixpositie terug. (Een nieuwe fase m.b.t. studie).

 

Hij neemt deel aan een vijfkamp (schieten, zwaardvechten, zwemmen, paardrijden en hardlopen) en wordt vijfde : Mars (competitie) in oppositie het MC, bovendien staat Ram op de cusp van 11, wat  aangeeft dat hij de beste wil zijn onder gelijkgezinden, onder vrienden. In 1913 wordt hij uitgeroepen tot « first Master of Sword »,  en hij ontwikkelt een cursus (Jupiter) zwaardvechten. In 1917 promoveert  hij tot kapitein en wordt ingedeeld bij de pantserdivisie (Uranus). Promotie komt nog verscheidene keren voor in zijn loopbaan : Heer 10 driehoek Jupiter (promotie) zal daarbij een belangrijke rol gespeeld hebben ; ook Heer 10 in oppositie de Zon , wat soms tot promotie leidde, soms tot degradatie.

 

Hij was geattacheerd bij het Britse Tankkorps tijdens de overwinning bij Cambrai, dit was de eerste veldslag waar tanks als strijdwapen gebruikt werden. George Patton wordt een fanaat op het gebied van tanks wat blijkt uit de aspecten van Uranus (techniek, tanks) met zijn Zon (halfvierkant), met Venus (vierkant),  Venus geeft zijn voorliefde aan en met Jupiter (conjunctie) : dankzij zijn successen en het opzetten van een opleiding voor tankbemanning in Langres, wordt hij gepromoveerd tot luitenant- kolonel en wordt verantwoordelijk voor het US Tank Corps.

 

In september 1918 raakt hij gewond door machinegeweervuur, Neptunus transit loopt over cusp 3 op dat moment, wat een inschattingsfout kan hebben betekend.

 

Voor zijn diensten in de Eerste Wereldoorlog ontving hij een Purple Heart (Jupiter) en werd gepromoveerd tot kolonel . In de vroege jaren ’20 vraagt hij financiële hulp voor de pantserdivisie bij het Congres, maar het werd niet toegewezen ; tevens schreef hij in die periode professionele artikelen  over tank- en pantsertactieken (Mercurius vierkant Mars en sextiel Uranus vierkant MC) en stelde hij nieuwe methoden ( Saturnus vierkant Uranus) voor om deze oorlogsmiddelen te gebruiken.

 

Eind jaren ’30 kon hij door heftig en overtuigend te praten, Mercurius in Boogschutter in oppositie met Pluto, in zijn functie als kolonel (vierkant MC) het congres er toe brengen geld te steken in pantsertroepen. Hij werd gepromoveerd tot brigadegeneraal en  deze brigade werd snel uitgebreid  tot de 2e Amerikaanse Pantserdivisie en Patton werd gepromoveerd tot generaal–majoor ( begin januari ’39 staat Jupiter conjunct het MC).

 

Aan de vooravond van WO II richt Patton een militair trainings centrum op in Californie (van februari tot 22 maart’39 staat Mars in Boogschutter). Hoewel hij hard in zijn training en opleiding was (Saturnus anderhalfvierkant Zon) was hij eerlijk en fair (Mercurius in Boogschutter vierkant Mars) ten opzichte van zijn troepen. De discipline (Saturnus) werkte. In 1942 leidde Patton het leger dat aan land ging in Marokko. Als resultaat van zijn successen in Noord- Afrika, kreeg Patton het commando( Mars) over het 7e Leger in voorbereiding van de invasie van Sicilïe. Hij moest het Britse leger onder leiding van Montgomery dekken. Ontevreden over de ondergeschikte rol ( Uranus halfvierkant Zon maakt eigenzinnig en vierkant Saturnus halsstarrig, bovendien staat het MC in Vissen, waardoor hij dacht een reïncarnatie van een belangrijk bevelvoerder uit het verleden te zijn, dus een ondergeschikte rol pastte niet in het beeld wat hij van zichzelf, aan het professionele front, had.)  Hij leverde zelf strijd met de Duitsers en arriveerde eerder dan Montgomery in Palermo, de afgesproken plaats.

 

Patton sprak herhaaldelijk in het openbaar : zijn bloeddorstige (Pluto) speeches (vierkant Mars en oppositie Mercurius) resulteerden in het doden van 73 krijgsgevangenen door zijn soldaten. Tijdens een bezoek aan een veldhospitaal in augustus 1943 maakte hij soldaten die last hadden van een post traumatisch stresssyndroom uit voor lafaard. Omdat Patton een sterke marsinvloed had en Mars voor moed staat, verafschuwde hij het tegendeel. Ook al had hij Zon en MC in Water, wat inleving in andermans gevoelens mogelijk zou moeten maken, was de Pluto-Mars- invloed in zijn denken (Mercurius)  blijkbaar  sterker. Het gaat hier dan ook om het dominante aspect in deze horoscoop. Bovendien kwam Pluto transit toen conjunct zijn cusp 3 te staan, samen met Jupiter (overmoed, bravoure, dwingende overtuigingskracht).

 

Door deze aktie werd Patton lange tijd buiten de publiciteit gehouden. Patton werd van het bevel ontheven (Heer 10 in oppositie met de Zon). Hoewel hij tijdelijk van het bevel was ontheven, bleven de Duiters hem vrezen en dat bepaalde dat de gebeurtenissen (Neptunus werkt achter de schermen, staat in het 12e huis ).

 

In de periode voorafgaand aan D-Day, gaf Patton openbare (10 e huis) lezingen (Mercurius) over een fictief (Neptunus) amerikaans leger dat bij Calais zou aanvallen. Direct na de invasie kreeg Patton het bevel over  het 3e leger, waarmee hij de uitval uit Normandie uitvoerde. Hij trok daarna naar het zuid/oosten op en maakte honderden duitse soldaten krijgsgevangen. Patton gebruikte de Blitzkrieg-tactiek van de Duiters tegen henzelf, door bijna 1000 km in twee weken te veroveren (Pluto vierkant Mars stelt instaat tot heftige inspanning, bovendien maakt Pluto ook een vierkant met het MC, dus manschappen beinvloeden, macht uitoefenen, zal hem niet vreemd zijn geweest. Patton’s offensief kwam tot een halt op september 1944, toen het leger simpelweg geen benzine meer had (Mercurius liep op dat moment retrograde, dit gaf de Duitsers de gelegenheid zich te  versterken, met zware gevechten (Pluto, Mars) als gevolg en zware verliezen aan beide zijden. Op 16 december 1944 sloegen de Duitsers nog eenmaal een gat in de geallieerde linies en Patton trok onmiddelijjk naar het noorden met het 3e leger, een tactisch (Mars) en logistiek (Uranus) hoogstandje. De Duiters gaven op en Patton achtervolgt ze met zijn pantsertroepen in vliegend tempo en het liefst was hij doorgetrokken naar Rusland om korte metten te maken met de communisten  ( Neptunus hoort bij communisme, Patton s Zon maakt een oppositie met Neptunus).

 

Na meerdere malen de Russen , die bondgenoten waren, beledigd te hebben werd Patton verzocht door de geallieerden zijn meningen voor zich te houden. Na de definitieve overwinning op de Duitsers wilde Patton dolgraag naar de Stille Oceaan om de Japanners te bevechten, maar het opperbevel besloot daar, gezien zijn nogal opvliegende karakter ( Mars oppositie  MC  en vierkant Pluto ), geen gehoor aan te geven, en nog meer omdat  Mc Douglas, bevelvoerder in de Stille Oceaan een vergelijkbaar karakter had, Een explosief conflict is dan te verwachten Hij bleef de Russen beledigen (Pluto transiteerde nog steeds rond cusp 3)  en werd teruggeroepen naar de VS ; een dag voor zijn geplande vertrek kreeg hij een ongeluk (aangereden door een vrachtwagen) en stierf een paar dagen later (Pluto t in 3)

 

(bron: diverse internetbronnen)

Helleke Vis, mei/juni 2008

 

 

 

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: