jump to navigation

Maria Callas

door Esther Breuker

4 dec. 1923, 05.42 EST, New York. NY, bron van de horoscoopgegevens: Taeger Horoskope Lexicon*

Kinderjaren
Maria werd op 4 december 1923 geboren. Haar moeder had gehoopt dat ze een zoon zou krijgen, maar het werd een dochter. In de eerste instantie vond ze dat verschrikkelijk, later accepteerde ze Maria. Maria voelde zich als kind onbeholpen en ongeliefd. Ze kreeg niet de aandacht die ze wilde. Haar zus kreeg die aandacht wel, was mooi en lieftallig. Maria was groot ( Jupiter in Boogschutter in 1) en lelijk ( Saturnus in Weegschaal) (vond ze zelf). Maria heeft ook een soort competitiestrijd gevoel gehad met haar zuster om te strijden naar de aandacht van hun moeder wat de veel charmantere Jackie ruim gewonnen had. (Saturnus huisheer 3) Maria bleef haar hele kindertijd bitter jaloers op haar zus. Desondanks adoreerde ze Jackie maar ze hadden wel veel ruzie. ( Saturnus ( huisheer 3) conj Mars in schorpioen in 12)
Haar moeder zette zich enorm in (Saturnus conjunct Maan) voor de muzikale ontwikkeling ( Maan sextiel Neptunus, sextiel Mercurius) van haar kinderen. Ze had meer een managerrol dan een moederrol (Maan conj Saturnus) en stimuleerde haar. Maria kwam erachter dat ze een goede stem had en door te zingen wel de aandacht kreeg die ze graag wilde hebben. (Maan in Weegschaal in 11)

Haar lagere schoolperiode vond ze niet prettig (Saturnus huisheer 3) en dit is ook de enige school waar ze een officieel diploma voor heeft. Na de lagere school heeft ze buiten muziek niets gestudeerd.

“Middelbare school-periode
Op 13 jarige leeftijd verhuisde moeder + 2 dochters naar Griekenland omdat het leven daar goedkoper was. Vader bleef achter in Amerika. (Zon vierkant Uranus in 4) Ze bleven daar tot Maria 21 was. In deze periode is haar muzikale opleiding echt begonnen. Maria werkte keihard. Het slokte 100% van haar tijd op. Ze wilde per se de beste zijn, kende enorm veel rivaliteit, en jaloezie en had een slechte band met collega musici. (Mars in Schorpioen conjunct Saturnus in Weegschaal; Mars is huisheer 6). Wel heeft ze vanaf die periode een reeks van surrogaat moeders gekend, mensen die binnen een bepaalde periode belangrijk voor haar waren en haar muzikaal en emotioneel gezien begeleidden. (Maan huisheer 9) Daar heeft ze altijd veel steun aan gehad.

Professionele leven
Op 22 jarige leeftijd ( 1945) is ze terug gegaan naar Amerika, naar haar vader die ze 7 jaar niet had gezien. Hun band was niet slecht maar afstandelijk, ( Zon vierkant Uranus in 4). De vrijheid (ook Zon in Boogschutter vierkant Uranus) waar ze zo naar verlangde sloeg om in een soort paniek. Ze miste haar moeder als manager en wist zich geen raad met haar onrustige gevoelens. Ze had wel een heilig geloof in haar eigen kunnen. (Zon en Jupiter in Boogschutter in 1)
Moeder kwam naar Amerika om haar te ondersteunen. Maria kwam erachter dat haar moeder haar naaste medewerker was geweest en tevens haar meest gehate tegenstander. Ze dacht dat ze de medewerker had gemist maar in feite miste ze de tegenstander net zo omdat die het mogelijk maakte de conflicten en tegenstrijdigheden in haar eigen karakter niet onder ogen te hoeven zien. Ze had haar moeder slavernij (Saturnus conjunct Mars) toebedeeld terwijl ze zelf haar grootste slavendrijver was Ze verweet haar moeder bekrompenheid en geremdheid terwijl dat ook een deel van haarzelf was. (Maan conjunct Saturnus,).

Deze reünie werkte niet echt en ze vertrok naar Italië. Ze stuitte in het begin op enorm veel afwijzing. 1948 was voor het eerst een goed jaar. Het feit dat ze zichzelf te dik vond stoorde haar nog steeds enorm en ze zette zich op een ultra streng dieet. Ze had Audrey Hepburn ( for crying outloud!) als voorbeeld en viel 28 kilo af.
Vanaf die periode werd Maria Callas echt beroemd. Ze kende een aantal glorieuze jaren. Ze kreeg steeds meer de typische Callas uitstraling en stem die beroemd werd om haar bovenmenselijke zingen, beest en godin ineen, strijdend met elkaar. Pluto maakt een anderhalfvierkant met haar Ascendant Schorpioen. Ze heeft altijd de echtheid, diepte, het ruwe, de pure emotie boven “het mooie zingen”gesteld. Maan halfvierkant MC kleurt haar professionele leven dat op emotie en gevoel is gestoeld. Tevens maakt haar Zon een vierkant met de MC en Uranus wat aangeeft dat ze zich beroepsmatig onconventioneel ontpopte. Dát was Callas. Haar carrière behelsde eigenlijk de hele Pluto door 9 periode met als hoogtepunt de Pluto Neptunus conjunctie.( driehoek Mercurius en sextiel Maan) Beest en godin ineen is daar de exacte uitdrukking van.

Privé leven
Mannen hadden in haar leven tot 22 jaar geen enkele rol gespeeld. (de Mars ( huisheer 5) Saturnus conjunctie leefde zich uit door hard te werken) Meneghini adoreerde haar, ze vond deze vleierijen (Maan in Weegschaal) eerst amusant en later onmisbaar. Deze man was 30 jaar ouder. (Venus in Steenbok, huisheer 7)) Hoewel ze professioneel bijzonder onconventioneel (Zon vierkant Uranus, Pluto anderhalfvierkant Ascendant) was, was ze privé burgerlijk. (Maan en Saturnus in Weegschaal in 1 maakt zich waarschijnlijk erg druk om wat anderen vinden + Venus in Steenbok in 2 huisheer 7) Ze trok de kritiek enorm aan over deze verhouding.
In ’49 trouwde ze met hem. Hij ontpopte zich als snel als de perfecte manager (een soort moeder verlengstuk) Hij leed onder haar roem en hun relatie draaide totaal om de carrière van Maria.
Maria kende echter 1 grote liefde, Onassis. In 1959 gaan Maria en Meneghini uit elkaar en begint ze een affaire met Onassis. Ze is enorm verliefd op deze man en verliest zich totaal aan hem (Transit Neptunus conjunct Mars, Mars huisheer 5). In de eerste instantie geniet ze enorm van alle luxe, aandacht en verliefdheid. Al vrij snel komt ze erachter dat Onassis niet echt het type man voor haar is. Hij verliest na een paar jaar zijn aandacht voor haar en is meer in Jackie Kennedy geïnteresseerd. Maria wordt door Onassis verlaten en voelt zich tot op het bot gekwetst. Ze bouwde een pantser om zichzelf heen ( Saturnus Maan conjunctie).
De laatste 10 jaar van haar leven trok ze zich steeds meer terug in haar eigen wereldje, het verleden herlevend. Ze is heel eenzaam gestorven.

Korte samenvatting;
Belangrijke zaken zijn Pluto anderhalfvierkant Ascendant, Maan halfvierkant MC. Deze Maan maakt met zowel Neptunus als Mercurius een sextiel. Dit geeft haar bovenmenselijke zang talent aan die ook professioneel wordt geuit op een uiterst onconventionele en vernieuwende wijze. ( Zon vierkant MC, vierkant Uranus). De vernieuwing uitte zich door het ruwe, beestachtige, pure emotionele zingen. ( Pluto anderhalfvierkant Ascendant)
Maan conjunct Saturnus geeft moeizame relatie met moeder aan en met haar eigen emotionele zekerheid die via Mars conj, Saturnus uitgeleefd wordt door keihard te werken. Tevens zorgt deze combinatie voor een haat-liefde verhouding met haar zus ( Saturnus huisheer 3) en de jaloerse “haat en nijd” houding tegen haar collega’s (Mars huisheer 6 in Schorpioen)

Ze geloofde grenzeloos in haar eigen kunnen (Jupiter, Zon, in Boogschutter in 1ste huis). Haar emotionele kwetsbaarheid heeft haar leven lang een enorme rol gespeeld in haar leven. Ze heeft grote moeite gehad om al haar innerlijke tegenstrijdigheden te verenigingen.

*Er zijn verschillende geboortedata voor Maria Callas. Volgens de dokter is ze op 2 december geboren, en Maria vierde haar verjaardag op 2 december. Maar volgens haar moeder was ze op 4 december geboren. Op school stond ze ingeschreven op 3 december. De Maan – Saturnusconjunctie die nogal treffend is komt alleen voor in de horoscoop van 4 december. Deze horoscoop staat ook in Taeger’s Horoskope Lexicon.

Esther Breuker, 2000.

%d bloggers liken dit: