jump to navigation

Peter van der Hurk

Biografie versus Horoscoop

Peter van der Hurk – Paragnost

door Rian de Brouwer

geboortedatum: 27 maart 1949
geboortetijd: 3:15 uur (kloktijd)
geboorteplaats: Den Haag

Wie is Peter van der Hurk?

Tekst op de achterkant van ” Mijn zesde zintuig – leven met een gave”” Auteur: Natasza Tardio (journaliste)

Pas laat in zijn leven ontdekte Peter van der Hurk dat hij meer ziet dan de meeste mensen. Hij ontwikkelde zijn gave gestaag en wist het daarmee te schoppen tot winnaar en publiekslieveling van het RTL 4-programma ‘Het Zesde Zintuig – Plaats Delict’. Vanaf dat moment lag Nederland aan zijn voeten en raakte zijn leven in een stroomversnelling.

“Peter van der Hurk, paragnost, vader en echtgenoot. Een nuchtere Hagenees, die niet op zijn mondje is gevallen en met humor, passie en emotie zijn werk uitoefent.”

Ø      Deze biografie begint met een voorwoord van Beau van Erven Dorens. Beau beschrijft het moment waarop hij Peter van der Hurk uit een auto zag stappen, voor een reading:

“Het forse lichaam kwam in beweging. Eerst een paar schoenen, veters los (‘Kan ik makkelijker uit mijn slof schieten’), toen een buik, als een zak cement, daarna een snor en een neus en vervolgens de rest van Peter van der Hurk. Het is in meerdere opzichten een groot mens.”

Peter van der Hurk (vanaf nu gewoon ‘Peter’ genoemd), heeft Pluto dominant, en dat maakt indruk.

Ø      Over Peter’s manier van spreken zegt Beau het volgende:

“Waar de andere paragnosten minstens een halfuur naar antwoorden aan het zoeken waren, wat zeer gebruikelijk is, was Peter in vijf minuten klaar. Hij dacht niet na, maar sprak. Hij ratelde. De woorden vielen uit zijn mond. Zonder pauzes, alsof iemand de informatie ergens in hem goot en hij enkel zijn mond open hoefde te zetten om het eruit te laten stromen.”

Mercurius is de planeet van de communicatie en staat in Vissen. Vissen is intuïtief en gevoelig, oftewel: intuïtieve communicatie. Mercurius (huis 2) maakt een vierkant met Uranus en Uranus is tevens heer 2. Dit aspect kan zorgen voor deze snelle gedachten en woordenstroom, want Uranus zorgt voor de snelheid.

Uranus betekent ook letterlijk ‘De Hemel’ en met deze planeet in het teken Tweelingen kun je zeggen dat er wordt gebabbeld (Tweelingen) met de Hemel (Uranus).

Ø      Peter rookt graag een sigaretje en zeker na een reading heeft hij daar behoefte aan:

“’Klaar!’ zei Peter abrupt, meteen gevolgd door: ‘Mag ik nu roken?’ Hij toverde een pak shag tevoorschijn en keek mij met vragende ogen aan: ‘Hoe heb ik het gedaan? Was het wat?’ Hij was op van de zenuwen.”

Peter heeft Uranus in zijn 6e huis van werk en gezondheid. Uranus kan zorgen voor nerveuze energie en dat beïnvloedt Peter zijn (dagelijkse) gezondheid. Klassiek gezien geeft de Maan de oorzaak van verslavingen weer. Peter’s Maan staat in Vissen, het teken dat gevoelig is voor verslavingen en onevenwichtigheid. Tevens is Uranus heer 2, en wellicht maakt deze combinatie van factoren dat Peter verslaafd is geraakt aan roken, samen met Mercurius (longen) in Vissen (verslaving).

Ø      Over Peter’s communicatie zegt Beau:

“De mensen zijn allemaal dol op zijn directe manier van communiceren. Hij zegt je recht in je gezicht hoe het zit, maar vangt samen met jou die informatie op.”

Zoals hierboven al besproken, gaat de planeet Mercurius over de communicatie. Mercurius staat in Vissen wat zorgt voor de intuïtieve, meevoelende communicatie. Tevens laat het 3e huis iets zien over Peter zijn communicatie met de directe omgeving. Cusp 3, ofwel het begin van het 3e huis, staat ook in het intuïtieve teken Vissen, maar bevat tevens, ingeklemd, het directe en assertieve teken Ram. Deze ingeklemde Ram bevat een Stellium aan planeten, wat Peter’s directe, energieke en doelgerichte manier van spreken kan verklaren.

Ø      Om de vaak zware paranormale readings wat luchtiger te krijgen, maakt Peter gebruik van zijn humor, zo ook tijdens een sessie met een vrouw in de zaal:

“Peter merkt wonderlijke dingen op. Zoals de vrouw die zelfmoord overwoog na de dood van haar vriend. Als Peter alweer naar de tafel loopt, ziet hij dat zij het altijd lekker vond wanneer haar vriend aan haar oorlelletjes zoog. De vrouw breekt en barst in tranen uit. Peter probeert haar te troosten door haar aan het lachen te maken en zegt dat haar overleden vriend doorgeeft dat Peter dat voor hem moet doen. Ze begint te lachen terwijl ze haar tranen probeert weg te vegen. De zaal lacht mee. Ook nu brengt het wat lucht in de beladen sfeer die er na de intensieve reading en de tranen van de jonge vrouw in de zaal hangt.”

Peter heeft een conjunctie van Venus en Mars in zijn 3e huis:

Venus = leuk

Mars = doen, actie

3e huis = communicatie met je omgeving

Oftewel:  Leuk doen tijdens communicatie, grappen maken.

Bovendien heeft hij een Steenbok ascendant, het teken voor humor.

Ø      Peter de Paragnost

Waar het natuurlijk allemaal om draait in deze biografie, is het zesde zintuig van Peter van der Hurk. Peter is paragnost en is de zoon van de wereldberoemde paragnost Peter Hurkos.

-Horoscoop van zijn vader, Peter Hurkos-

Peter’s eigen horoscoop toont op meerdere manieren deze bijzondere gave:

Indicaties voor Peter ’s 6e Zintuig:

Toelichting:

Saturnus halfvierkant Neptunus (meest exacte aspect tussen 2 planeten onderling)

Dit wordt in de astrologieboeken wel hét aspect van mystici, maar ook van oplichters genoemd. Maar dat laatste heb je natuurlijk altijd nog zelf in de hand 😉

Saturnus staat in Maagd in het 8e huis.

Neptunus staat in Weegschaal in het 9e huis.

Neptunus is de planeet van de mysteries, illusies, en dat wat niet zichtbaar is en Saturnus gaat over verantwoordelijkheid, inkeer en naar jezelf leren luisteren, en gaat over onze angsten. In Peters geval is het zeer waarschijnlijk dat dit aspect bijdraagt aan zijn 6e zintuig. Door middel van inkeer (Saturnus), komt Peter bij ‘het verborgene’ (8e huis) en krijgt hij toegang tot dat wat niet zichtbaar is (Neptunus) voor de buitenwereld.

Met Saturnus in Maagd in het 8e huis kan Peter moeite hebben met onderwerpen als ‘verantwoordelijkheid’ en ‘dienstbaarheid’. Wanneer neemt hij de verantwoordelijkheid wel op zich, en wanneer niet, en hoe ver gaat hij in dienstbaar zijn naar anderen toe? Het is belangrijk om deze grenzen voor jezelf te stellen en ook naar anderen toe. Maar dat is waarschijnlijk lastig voor Peter.

Neptunus in de Horoscoop geeft onze idealen weer. Met Neptunus in het 9e huis, wil Peter waarschijnlijk zijn inzichten, visie en wijsheid met de wereld delen. Hij doet dat op een kameraadschappelijke en tactvolle manier (Weegschaal).

Maan in Vissen in het 2e huis

Het teken Vissen staat voor intuïtieve gevoeligheid en met zijn Maan in Vissen, voelt Peter feilloos dingen aan. Het 2e huis geeft naast je geld en bezit namelijk ook je talenten weer. Waarschijnlijk is Peter zijn intuïtieve gevoeligheid dan ook zijn grootste talent.

Aangezien Peter zijn geld verdient met zijn 6de zintuig, lijkt dit aardig te kloppen.

Mercurius in Vissen praktisch conjunct cusp 3

Deze duid ik als volgt: Mercurius is communicatie, Vissen is intuïtief. Dit past erg goed in plaatje van het geven van paranormale readings aan mensen.

Pluto in Leeuw in het 8e huis, heerser van het 10e huis

Pluto is de meest dominante planeet in Peter zijn horoscoop (vierkant MC, Orb 0.22).

De planeet Pluto gaat over (on)macht, transformatie, zuivering en de zoektocht naar de ziel.

Het 8e huis is het ‘persoonlijk onbewuste’ en het huis van extremen, zoals geboorte en de dood. Ook zegt dit huis iets over het geld en de normen en waarden van je partner.

Het 8e huis gaat ook over geheimen, verbogen zaken, de dood en het hiernamaals. Pluto zal juist omhoog halen wat verborgen is. Deze stand breng ik dan ook in verband met zijn

6e zintuig. Pluto is heerser over Peter zijn 10e huis (beroep, roeping, openbaarheid).

Hier zie je terugkomen, dat Peter van zijn 6de zintuig zijn beroep heeft gemaakt.

Ø      Collega paragnost Petra Lakerveld zegt over Peter:

“Al vanaf dat ik Peter heb leren kennen zie ik hem zeer veel succes boeken in het buitenland. Vraag me niet waar en wanneer, het is een toekomstbeeld, waarbij hij ook zal moeten verhuizen.”

 

Met Neptunus in het 9e huis kan het zijn dat Peter ‘over de zee’ gaat reizen. Wellicht gaat hij net als zijn vader richting de Verenigde Staten.

In januari 2012 heeft Peter een transit van Pluto over zijn Ascendant, wat voor grote verandering (transformatie) kan zorgen. In april 2012 gaat transit Jupiter over het IC,  het 4e huis binnen: groei, visie, expansie van Peter zijn basis, of letterlijk en groter huis.

Tevens in april maakt Uranus in transit een conjunctie met Peter’s  Zon in het 3e huis: uitbreken, vernieuwen, nieuwe woonomgeving.

In juni 2012 gaat transit Mars, Peter zijn 9e huis binnen: actie m.b.t. reizen, buitenland.

In augustus 2012 maakt Peter zijn progressieve maan een conjunctie met zijn radix Uranus in het 6e huis van dagelijks werk: behoefte om te veranderen van werk(omgeving)?

Gezien de transit aspecten, kan het dus best zijn dat Peter volgend jaar (2012) naar het buitenland vertrekt, voor zijn werk (Maagd op 9)

Ø      Peter heeft een team van mensen om zich heen die hem helpen tijdens zijn theatershows, hij heeft het nodig om gesteund en verzorgd te worden:

“De sfeer tussen de medewerkers is erg goed. In het backstage team zit een aantal familieleden van Peter, onder wie zijn dochter Cindy, zwager Hans, zus Conny en natuurlijk zijn vrouw Mary, om hem mentale steun te geven en hem tussen de bedrijven door een beetje te verzorgen. Het zijn de mensen bij wie Peter zich veilig voelt en die hij blindelings vertrouwt.”

Peter heeft Kreeft op cusp 7, waardoor hij koestering, verzorging en emotionele steun bij ‘de ander’ zoekt, in dit geval bij zijn familie.

Ø      Peter heeft 2 dromen voor de toekomst:

“Mijn droom is dat ik vaker in het theater kan staan en op die manier heel veel mensen kan helpen in plaats van slechts één persoon per keer. Een andere droom of misschien kan ik beter zeggen wens, is dat ik heel graag Mary onbezorgd zou willen achterlaten. Het werk in het theater kan daarbij helpen.”

Het is leuk om te zien dat Peter’s eerste droom, ‘vaker in het theater staan’, wel overeenkomt met zijn Pars Fortunae (gelukspunt). Het Pars Fortunae (PF) laat zien waar Peter zijn geluk kan vinden in het leven, en staat in Boogschutter in het 11e huis.

Peter vindt zijn geluk binnen de sociale gemeenschap, in groepen en wanneer hij samen met vrienden is (11e huis). Binnen deze groepen is hij de filosoof, de onderwijzer en de kennisdrager (Boogschutter). Het Pars Fortunae maakt een samenstand met Cheiron, die in astrologische kringen ook wel bekend staat als de brug naar de hemel, of de andere wereld. Peter vervult blijkbaar deze brugfunctie d.m.v.  zijn 6e zintuig.

Wat betreft zijn droom om zijn vrouw Mary onbezorgd achter te laten: Peter lijkt sowieso wel behoefte te hebben aan financiële zekerheid, met zijn Maan in huis 2. En met Pluto anderhalfvierkant Venus (echtgenote), heeft hij waarschijnlijk een zeer diepe band met zijn vrouw. Uranus is heer 2 en staat zelf in het 6e huis van dagelijks werk. Met Uranus kan het zijn dat het werk en dus ook de financiën ‘veranderlijk’ zijn, want Uranus kan zorgen voor vernieuwing, grensdoorbreking en in optimale omstandigheden zal Uranus zorgen voor vrij breken van afhankelijkheid.

Ø      Over Peter’s jonge jaren wordt verteld:

“Als kind is hij vaak ziek en wordt hij regelmatig overvallen door hoge koorts.”

Als kind vaak ziek: Maan in Vissen oppositie Saturnus in Maagd in 8, en Peter’s Mars (koorts)  staat conjunct zijn Zon in Ram. Uranus staat in Peter’s 6e huis van werk en gezondheid en maakt bij de geboorte een vierkant met Mars (Orb 7.18). In de eerste jaren van Peter zijn leven, zal het vierkant aspect van Uranus in transit, met Peter zijn radix Mars en Zon steeds exacter worden, totdat het in juni / juli 1950 weer een afnemend aspect wordt. Wellicht dat dit aspect heeft bijgedragen aan de koortsaanvallen.

Mars (radix) staat tevens vierkant Peter zijn Ascendant. Zijn progressieve Mars zal gedurende zijn eerste levensjaren een steeds exacter vierkant maken met zijn Ascendant en in het jaar dat Peter 5 jaar oud is, is het vierkant exact. Daarna zal het een uitgaand vierkant worden. Wellicht heeft dit aspect bijgedragen aan de koortsaanvallen.

Ø      Peter was een kwajongen in zijn jeugd en naar eigen zeggen, moeilijk opvoedbaar:

“Peter was een echte kwajongen en moeder van der Hurk had haar handen vol aan het ondernemende en ondeugende jongetje. Hij haalde veel kattenkwaad uit en had altijd wel iets uitgespookt. Het was niet zozeer de vraag óf Peter iets had gedaan, maar vooral wát hij had gedaan, vertellen zijn zussen lachend.”

Er staan legio voorbeelden in het boek over de kwajongensstreken die Peter heeft uitgehaald, van vrij onschuldig tot “op het randje”.

Ik kan me voorstellen dat Peter’s Stellium van planeten in Ram (Venus, Mars, Zon), die vierkant zijn Ascendant staan (naar buiten toe tonen), hebben bijgedragen aan zijn ondeugendheid.

Ø      Uithuisplaatsing

“Rond Peters tiende werd zijn gedrag zo onhoudbaar dat de huisarts opperde hem een tijdje uit huis te plaatsen. Peter vertrok naar Medisch kindertehuis Kinabu in Soesterberg.”

In deze periode, rond Peters tiende jaar loopt Saturnus in transit door zijn 12e huis en dan kan er wel eens ‘voor je bepaald’ worden, je kunt dan zelf de controle over je leven een beetje kwijtraken. Tevens staat Uranus in transit conjunct zijn radix Pluto in het 8e huis: een plotselinge verandering die intens en transformerend zal zijn. Ook heeft Peter net een conjunctie van Pluto in transit conjunct radix Saturnus in het 8e huis achter de rug: macht / onmacht situaties met autoriteit.

Met al deze heftige transit aspecten kan ik me voorstellen dat de situatie onhoudbaar werd. De progressieve Maan loopt in deze periode in Kreeft in zijn 7e huis. Peter snakt dan waarschijnlijk naar emotionele warmte en koestering in zijn relaties met anderen. Zijn progressieve Venus, heer 4, maakt een oppositie met Neptunus: offers brengen in de thuissituatie, zijn basis, want na zijn verblijf in het Medisch kindertehuis volgden er ook nog een aantal pleeggezinnen.

Ø      Broer Ben

“Als rode draad door Peters jeugd loopt zijn oudste broer Ben. Omdat Peter in zijn jeugd heel erg een vaderfiguur miste, hing hij sterk aan zijn oudste broer. Ben was immers de oudste en na het vertrek van zijn vader had hij als jonge puber al snel de rol van medeverantwoordelijke voor het gezin op zich genomen. Maar Ben was ook het zwarte schaap van de familie en leek in veel opzichten op zijn vader. Peter keek enorm tegen zijn grote broer op en zelfs nu is dit respect naar Ben nog steeds voelbaar, ook al hield die zich niet altijd aan zijn afspraken, waardoor Peter zich dan dubbel in de steek gelaten voelde.“

 

Peter heeft een Stellium in Ram in zijn 3e huis. Ram is een ingeklemd teken in het 3e huis, want cusp 3 staat in Vissen. Broers en zussen ‘vallen’ in het 3e huis en met Vissen op cusp 3 kan het heel goed kloppen dat Peter zijn broer Ben heeft geïdealiseerd en teleurgesteld is geraakt in hem, want Vissen is wel van de desillusies. Met zijn Stellium aan planeten in Ram (Venus, Mars, Zon), tevens in het 3e huis, is Peter waarschijnlijk wel de strijd aangegaan met zijn broer. Peter laat hoogstwaarschijnlijk niet over zich heen lopen door zijn broers en zussen (Mars in Ram in 3), maar tevens probeert hij de verhoudingen ook goed te houden (Venus in Ram in 3). Dat levert hem wellicht soms gemengde gevoelens op.

Ø      Verschillende baantjes

Peter heeft in zijn leven veel verschillende baantjes gehad waar hij om diverse redenen weer mee is gestopt. Dit is heel goed verklaarbaar met Uranus, de planeet van (plotselinge) veranderingen in zijn 6e huis van dagelijks werk. Uranus is heer 2, waardoor tevens ook zijn inkomen wisselend zal zijn geweest.

Ø      Vechtsporten

“Een psycholoog overtuigde de moeder van Peter dat het goed voor Peter zou zijn wanneer hij een vechtsport zou beoefenen. Hij zou hierdoor juist zijn agressie en emoties kwijt kunnen en leren beheersen. En de psycholoog bleek gelijk te krijgen: het beoefenen van een vechtsport maakte hem inderdaad rustiger.”

 

Peter heeft een Stellium in Ram (Venus, Mars en Zon), wat hem waarschijnlijk zijn pit en agressie heeft gegeven. Deze vurige energie kon Peter op een gezonde manier kwijt (afvoeren) d.m.v. het beoefenen van jiujitsu en karate. Hij heeft er zelfs les in gegeven (Noordknoop in het 3e huis).

Ø      Zijn vrouw: Mary

Peter ontmoette Mary, zijn vrouw, toen hij 19 jaar oud was en zij 15. Hierover zegt hij zelf:  “Ik deed alles wat God verboden had, eigenlijk totdat ik Mary leerde kennen. Dat was het moment dat ik de dingen serieuzer begon te nemen. “

In 1968, toen Peter 19 jaar oud was, maakte Cheiron in transit een conjunctie met zijn radix Venus. Venus staat in Ram in het 3e huis en is één van de dominante planeten in Peter zijn horoscoop. Venus in de horoscoop zegt iets over, hoe je je wilt verbinden, je relatie, maar ook waar je van houdt, in de breedste zin van het woord. Peter zal vast gepassioneerd zijn in de liefde en niet bang zijn geweest om het initiatief te nemen (Venus conjunct Mars in Ram).

Cheiron is de komeet die ‘de helpende hand’ biedt, een brugfunctie heeft en genezend kan zijn, want: een transit van Cheiron betekent  dat men klaar is en de mogelijkheid krijgt inzicht te verwerven.

Wellicht is de aanwezigheid van Mary in Peters leven letterlijk helend voor hem…

Als je Venus tevens beschouwt als de echtgenote in de horoscoop van een man, dan kan dit ook betekenen dat Peter zijn vrouw de communicatie met de omgeving (3e huis), op een assertieve (Ram) manier voor haar rekening neemt, en dat ze (Venus is heer 4), ervoor zorgt dat de thuissituatie, de basis voor haar en Peter, prettig en leuk is.

Of het kan zijn dat Peters vrouw het voor het zeggen heeft thuis 😉

Pluto, de andere dominante planeet in Peter zijn horoscoop, maakt een anderhalfvierkant met Venus, wat kan betekenen dat Peter een diepgaande, transformerende liefdesband heeft met zijn vrouw.

Tevens staan dit jaar (1968) Peter’s progressieve Zon en Venus bijna conjunct zijn Noordknoop. De Noordknoop geeft je bestemming weer in dit leven. Dit geeft het idee dat de relatie tussen Peter en Mary was voorbestemd.

Ø      Ondertrouw + huwelijk

Op 4 oktober 1971 gingen Peter en Mary in ondertrouw en op 14 januari 1972 trouwden ze.

Vooral op de dag van de ondertrouw zijn er een aantal bijzondere aspecten te zien. Uiteraard gelden deze aspecten voor een langere periode dan alleen 4-10-1971, maar ze zijn wel opvallend exact op 4-10-1971:

De dag van het huwelijk, 14-1-1972:

Ø      Dochter Cindy

Peter heeft samen met Mary één dochter gekregen: Cindy.

Het is bij 1 kind gebleven omdat Cindy een aangeboren afwijking aan haar been heeft en daardoor veel zorg nodig had.

Kind(eren) in de horoscoop worden geduid in het 5e huis van zelfexpressie. Peter heeft Tweelingen op Cusp 5 , dus Mercurius heerst er over, evenals over cusp 6. Mercurius staat in Vissen conjunct cusp 3 vierkant Uranus in 6.

Ø      Vader Peter Hurkos

Peter heeft zijn paranormale gaven waarschijnlijk geërfd van zijn vader, Peter Hurkos, die na een val van een ladder op 37-jarige leeftijd ineens voorspellingen begon te doen en op latere leeftijd een van de grootste paragnosten ter wereld werd. Zijn vader voorspelde dat zijn zoon tevens op zijn 37e zijn paranormale gaven zou gaan gebruiken.

De Zon in de horoscoop laat onder andere zien hoe iemand zijn vader ervaart. Met zijn Zon in Ram, conjunct Venus (liefde) en Mars (haat), is dit voor Peter, voor lange tijd, een dubbel gevoel en ik duid het als een haat-liefde verhouding. In de biografie wordt heel uitgebreid verteld over Peter zijn boosheid jegens zijn vader omdat hij zijn gezin heeft verlaten en onverzorgd heeft achtergelaten, maar tegelijkertijd verlangde Peter enorm naar zijn vader en bewonderde hem om zijn gaven en om wat hij heeft bereikt. Terwijl Peter Hurkos inmiddels is overleden, ervaart Peter de aanwezigheid van zijn vader (communicatie, 3e huis) nu meer dan ooit. Hij voelt zijn aanwezigheid en kan zijn hulp aanroepen tijdens het geven van paranormale readings.

Neptunus in transit vierkant Zon-r: Spirituele impuls in ‘de mens’ Peter.

Heldervoelendheid, helderziendheid, etc. vallen onder Neptunus.

Het progressieve MC vierkant Mercurius-r in Vissen: Mercurius is communicatie, Vissen is intuïtief, gevoelig en het 2e huis is geld / bezit / talent. Oftewel, talent hebben voor en/of geld verdienen d.m.v. intuïtieve communicatie. Dit past wel in plaatje van Peter die geld verdient door het geven van paranormale readings aan mensen. Het MC is de carrière, status, erkenning en d.m.v. deze progressie is het waarschijnlijk mede op gang gekomen: Peter begon te spreken (Mercurius) in de openbaarheid (MC).

De progressieve Maan gaat over de Descendant (7e huis), oppositie Ascendant (1e huis). Peter voelt de behoefte om naar buiten te treden (Maan oppositie ASC), om zich te laten zien aan anderen (7e huis).

Peter Hurkos heeft gelijk gekregen: Peter begon zijn gaven op zijn 37e echt te ontwikkelen en uit te oefenen.

 

Opmerking & Dankwoord

Tijdens deze vertaalslag “van Biografie naar Astrologie” heb ik keuzes moeten maken, omdat het anders simpelweg een te groot document zou worden. Ik heb er bewust voor gekozen om de citaten uit het boek toe te voegen, om de sfeer van het boek weer te geven.

Ik heb met veel plezier gewerkt aan deze opdracht en ik wil Mary en Peter van der Hurk bedanken voor het verstrekken van Peter’s geboortegegevens en de toestemming voor het maken en publiceren op de CHTA website, van deze Astrobiografie.

Joyce Hoen en Jan van der Velde, hartelijk dank voor dit geweldige 2e lesjaar!

Rian de Brouwer

12 oktober 2011

Volle Maan

Biografie: Mijn zesde zintuig – leven met een gave

Auteur: Natasza Tardio (journaliste)

door Rian de Brouwer – Astrologie student CHTA

(http://www.astrologie.ws/)

Boxtel, oktober 2011

Advertenties
%d bloggers liken dit: