jump to navigation

Maxima & Willem-Alexander

Uit de weekahead van 2-2-2002:

Het belangrijkste numerologische fenomeen in deze 202e aflevering van de Weekahead is dat in dit 2002e jaar a.d. op 2-02 twee mensen die een erg symbolische rol spelen in NL een huwelijk aangaan. (Neptunus transit conjunct heer 7 van de horoscoop van NL, er “moet” (heer 7 is Saturnus) een sprookjeshuwelijk (Neptunus) waarheid worden en kwesties met buitenlandse betrekkingen (Saturnus praktisch conjunct cusp 9 van NL) horen er ook bij). Overigens komt Maxima’s ascendant aardig overeen met de Ascendant van Claus (paar graden orb), begin Steenbok, conjunct de Descendant van de horoscoop (van de monarchie) van Nederland.

De klank van het getal 2 is een oerklank achter dit nieuwe millennium, en wijst in het algemeen op contrast EN samenwerking, het wijst op enerzijds een steeds sterker wordende polarisatie (met nu ook de Pluto-Saturnus oppositie) en anderzijds een steeds sterker wordend vermogen van mensen om tot een bewustwording en overstijging van de dualiteit te komen. Het lijkt wel wat op een vol-continue Volle Maan situatie: waar het archetype van de “oppositie” tussen 2 kanten van een verhaal immers het duidelijkst tot uitdrukking komt. (Zo kun je de Pluto-Saturnus oppositie van deze tijd ook zien als een “Volle Maan” fase van de hele Saturnus-Pluto cyclus.)
Jupiter transit staat erg dicht bij de Ascendant van Nederland en ook niet zo ver van de Descendant van Maxima, dus aan het uiterlijke front lijkt het om gejubel en bejubeling te gaan. Ware het niet dat veel mensen een behoorlijk intense Mercurius retrograde periode achter de rug hebben, die mogelijk in verband gebracht kan worden met het feit dat Mercurius de heerser is van de Noordelijke Maansknoop, die oppositie het Galaktisch Centrum stond in de afgelopen weken.

Maxima de Zorreguieta:  17 mei 1971, Buenos Aires, 20.05 pm (bron: geboorteakte, aldus het blad Prive)

Z.K.H. Willem-Alexander: 27 april 1967, 19.57 pm Utrecht, bron: RVD
DE COMPOSITE:

Voor de huidige weekahead: http://www.astrologie.ws/week.htm

Advertenties
%d bloggers liken dit: