jump to navigation

Michael Jackson

Uit weekahead no 507:

 Jackson was een Mercuriaal type, een Maagd ascendant en een Tweelingen MC. De Maagdascendant staat borg voor het perfectionisme, met de heerser in Leeuw: de aandacht kunnen trekken, op cusp 12: het ideaal voorstellend voor velen (of muziek, zoals je wilt, de Maan in Vissen in 6 is ook muzikaal).  Het MC in Tweelingen: naar buiten toe de eeuwige jeugd uitstralen.   Ten tijde van zijn overlijden op 25 juni liep Saturnus transit in 12 (natuurlijk de hele tijd al),  en Neptunus banjerde over cusp 6 , met andere woorden, hij zal echt wel ziek zijn geweest.

-Michael Jackson, 29 augustus 1958, 7.54 am CDT, Gary, Indiana- (Pathfinder database)                                                            

Annet Mol schreef over deze horoscoop: 

Uit de horoscoop van Michael Jackson kun je veel van zijn gedrag verklaren.
Zijn Maagd ascendant laat bijvoorbeeld zijn perfectionisme zien, ook ten aanzien van zijn uiterlijk. Dat perfectionistische ten aanzien van zijn uiterlijk is volgens mij vast dwangmatig geworden. Of misschien wel een regelrechte body dysmorphia. 
Een beetje terugturen in zijn horoscoop – de secondaire progressies – leverde een interressant gegeven op. In 1972, hij was toen een puber van veertien jaar, stond de planeet Mercurius progressie op Pluto in het 12de astrologische huis. Mercurius is een belangrijke planeet voor Michael en verbonden met zijn Acsendant; zijn uiterlijk. Pluto is een planeet die tot het uiterste gaat en dwangmatig kan uitwerken. Een ideale combinate om een obsessie te ontwikkelen.
Zeker omdat in die periode ook de planeet Venus progressief op zijn Zon staat.
Dit is een heel meegaand en harmonieus aspect. Erg creatief en ook sociaal.
Maar wel een die voorbij kan gaan aan de eigen behoefte en verlangens van een puber van veertien. 
Juist in die periode 1972 kreeg Michael zijn eerste solo nummer 1 hit: Ben.
Hij moest toen alleen voor het voetlicht verschijnen, de hit dragen: zich laten zien! 
De kans is dus heel groot dat in deze periode de obsessie over zijn uiterlijk is neergelegd. 
Nog even iets opvallends: bij die progressies in 1972 wordt ook de planeet Neptunus aangeraakt. Het is deze planeet die nu, in transit, rond Michaels overlijden op het huis van de gezondheid staat. Onder deze planeet vallen zaken als: narcose, verdoving, grenzen overschrijden. Er verschijnen steeds meer berichten dat Michael zware pijnstillers gebruikte (tegen narcose middelen aan) en veel meer plastische chirurg heeft laten uitvoeren dan mogelijk is. 
De horoscoop laat duidelijk zien dat er grenzen zijn overschreden door zijn obsessieve drang naar plastische chirurgie en de pijnstillers die werden gebruikt.

 

Voor de huidige weekahead: http://www.astrologie.ws/week.htm

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: