jump to navigation

Omraam Mikhael Aivanhov

Uit weekahead 452 (16 juni 2007)

http://www.astrologie.ws/452omraam.gif

 

 

Omraam Mikhael Aivanhov, 1 februari 1900, Serbtzi, Macedonie  (40N50, 21E33) 01.10 uur am EET: één bron vermelde 0.25 uur, de andere 01.17 uur, deze tijd van 01.10 uur is gecorrigeerd omdat zijn geboortedorp op 7 jarige leeftijd verwoest werd en hij toen verhuisde naar Varna in Bulgarije. Met deze horoscoop is er een verschil van 7 graden tussen het IC en de Maan in Waterman (en dat betekent dat er op zijn 7e een verhuizing plaatsvond).. Op latere leeftijd verhuisde hij naar Frankrijk en dat “ge-emigreer” past hoe dan ook goed bij Waterman op 4 met de Maan ook nog eens in Waterman.  Er zijn ook bronnen die zeggen dat hij op 31 januari geboren is (in GMT tijd kom je daar inderdaad op uit).  In alle gevallen heeft hij Steenbok op cusp 3 en Saturnus er dicht bij, en zijn uitspraken zijn soms niet mis (gericht op ons innerlijk, wat we niet altijd willen horen:-) 

In het boekje “In Naam van de Duif: innerlijke vrede, wereldvrede” van Omraam Mikhael Aivanhov staat onder andere het volgende te lezen: 

Vrede is het laatste dat een mens kan bereiken. 
Waarachtige vrede is een spirituele toestand. 
Observeer, en je zult zien dat iedereen altijd denkt de vrede op aarde  te kunnen brengen door de onderdrukking van iets of iemand buiten hemzelf.
Vrede is een innerlijke toestand, en kan nooit bereikt worden door het uitschakelen van uitwendige factoren.

Het is onmogelijk dit uit te leggen aan degenen die nog te jong zijn. (p.23) Men moet oud zijn, zeer oud, innerlijk of uiterlijk, om zich alleen aan de eeuwige rijkdommen te hechten.

Waarachtige vrede is een spirituele toestand die je niet kunt verliezen, zodra je hem verworven hebt.

(website : www.omraam.nl

Voor de huidige weekahead: http://www.astrologie.ws/week.htm

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: