jump to navigation

Paus Benedictus XVI

12 februari 2012:

In 2005, bij het aantreden van Paus Benedictus XVI schreef ik dat hij waarschijnlijk in 2014 zou aftreden (of 2015) omdat hij dan een transit heeft van Pluto oppositie Pluto. Wat blijkt, hij treedt al eerder af, en terwijl iedereen zich afvraagt waarom, kun je aan de transits en progressies van dit moment duidelijk zien dat hij het zwaar heeft. In de eerste plaats is Saturnus transit in zijn 8e huis gekomen, en in de tweede plaats is de progressieve Ascendant al over Pluto geweest en raakt nu de progressieve Pluto op 15 graden Kreeft.  De progressieve Maan doet ook zwaar werk momenteel, dus astrologisch is het alleszins te begrijpen. Hij treedt officieel af op 28 februari om 20.00 uur. “Zo Boven Zo Beneden is soms Zo Beneden Zo Boven” want kort na de aankondiging van zijn aftreden, dat insloeg als een bom, sloeg letterlijk de bliksem in, in de top van het Basilicum in Vaticaanstad (vlak voor 1800 uur op 11 februari).

Hieronder de tekst uit 2005 en zijn horoscoop:

Uit de weekahead van 22 april 2005:

Paus Johannes Paulus II begraven tijdens de zonsverduistering, en Paus Benedictus XVI ingehuldigd tijdens de bijbehorende maansverduistering op 24 april aanstaande. Ze doen vast aan astrologie in het Vaticaan…… Grazia Mirti informeerde dat de geboortegegevens van Joseph Ratzinger gepubliceerd zijn in het 4e deel van Taeger’s Horoskope Lexicon en deze gegevens erin opgezocht, blijkt het ook nog de tijd van het geboorteregister te zijn (dus A rating):

pausben

Paus Benedictus XVI, geboren als Joseph Ratzinger op 16 april 1927, 4.15 MET te Marktl/Altoetting, 48N15, 12E51 wordt Paus op het moment dat Pluto zijn 10e huis ingaat, en een grote Vuurdriehoek volmaakt met de Zon (leiderschap) en Neptunus (spiritualiteit).
Geboren met Jupiter in Vissen op zijn Ascendant is hij ongetwijfeld een diep gelovig mens, en de boodschap van meer eenheid (Vissen) tussen alle Christelijke (Vissen) kerkstromingen (Jupiter) past hier prachtig bij. Zijn rigide dogmatiek, waarover in de pers geschreven wordt, valt voortreffelijk te rijmen met Saturnus in het 9e huis in het teken van geloofsovertuigingen (Boogschutter). en er zijn mensen die hopen dat hij nu milder wordt. Dat is niet ondenkbaar, omdat Pluto de passage door het 9e huis van de transformatie van rotsvaste overtuigingen naar echte waarheid nu ook afrondt; meer transformatie op dat gebied zal er in zijn leven niet in zitten Vanaf nu gaat het om het “zuiver omgaan met macht” (10e huis).  Pluto loopt tot ongeveer 2016 in zijn 10e huis, dat zou op een 12-jarige periode als Paus kunnen duiden, maar dat lijkt me dan ook wel het maximale gezien zijn leeftijd.  Een paar jaar daarvoor, 2014 – 2015 zal Pluto oppositie zijn radixpositie staan en dat lijkt me eerder het moment voor de overdracht van zijn ambt.

Voor de huidige weekahead: http://www.astrologie.ws/week.htm

Advertenties
%d bloggers liken dit: