jump to navigation

Paus Johannes Paulus II

Uit de weekahead van 31 maart 2005:

Op 8 april is het Nieuwe Maan met een zonsverduistering op 19.06 Ram, (vierkant Saturnus en conjunct Venus), om 22.33 uur s avonds.
Het vierkant tussen Saturnus en Venus is dus bepalend voor deze zonsverduistering en kan best hier en daar tot wat plotseling gestress in relaties en verbindingen betekenen. Er kunnen extreme emoties boven komen waarbij je niet helemaal in controle bent. Of, we nemen in de komende eclipsperiode definitief afscheid van Paus Johannes Paulus II.  Het komt namelijk wel vaker voor dat belangrijke leiders (en vroeger werden deze vaak als God’s vertegenwoordiger op Aarde beschouwd) bij een zonsverduistering via de dan aanwezige open poort naar de kosmos vertrekken. Maar voor velen kan het ook een tijdelijk verdwijnen van het licht betekenen, alsof God even afwezig is in je leven om je leiding te geven. Voor gelovigen die de Paus aanbidden als vertegenwoordiger van God op aarde kan zijn vertrek daardoor dus ook heel goed samenvallen met een zonsverduistering en zou het zelfs behoren te gebeuren tijdens een eclipsperiode!  De horoscoop van Paus Johannes Paulus II staat in de ‘famous’ database van Pathfinder: 18 mei, 1920, 12:30 pm EET, Wadowice, Polen, 49N53, 19E30.
Mars staat op 22 graden Weegschaal in zijn horoscoop en de eclips is dus binnen 3 graden orb daarvan. Mars is heer 8 trouwens.. . Met Saturnus t vierkant Mars is er een vermindering van levenslust, energie en vitaliteit, iets wat op deze leeftijd met al een verminderde weerstand vaak zo uitwerkt. 

Ik haal even een stukje uit het transitboek (zie http://www.astrologie.ws/trans.htm) aan om te laten zien hoe kloppend deze horoscoop eigenlijk is: (Neptunus hoofdstuk, blz. 168) 
Aan de buitenkant laat Paus Johannes II een enorme bijna dogmatische zekerheid in ouderwetse normen en waarden zien, (Stier), gekant tegen elke vernieuwing (Uranus oppositie Saturnus conjunct de Ascendant), met Uranus “aan de overkant” en de sterke Stier inhouden in het 9e en 10e huis. Aan de binnenkant is er het vermogen zich heel gemakkelijk  (Jupiter) over te geven aan contemplatie en gebed (Neptunus), waarbij zijn Godsbeeld zeker een mannelijk godsbeeld is met die gelovige Jupiter-Neptunus conjunctie in het mannelijke teken Leeuw (God, de Vader, in de Hemel, 12e huis). De inhoud hiervan wordt beheerst door de Zon in het 10e huis, en dus in zijn eigen persoon naar buiten geleefd  als tamelijk conservatieve (Stier) leider op dit gebied. 

Voor de huidige weekahead: http://www.astrologie.ws/week.htm

Advertenties
%d bloggers liken dit: