jump to navigation

Prinses Margarita

Uit de weekahead van 21 februari 2003

De horoscoop van Prinses Margarita:

 

Er zijn manieren en manieren om je Saturnus-return te beleven. Ik vermoed dat Prinses Margarita een enorme poging doet om zichzelf te vinden, met Saturnus in het 5e huis (en let wel, Saturnus staat deze weken stationair op haar radix-Saturnus), maar de horoscoop geeft je te denken of ze het toch niet al te zeer bij de ander zoekt (Zuidknoop in 7 met de heerser daarvan in 12). Pluto in 8 als heer 10 geeft duidelijk gevoelens van onmacht weer, in de composite met Koningin Beatrix vinden we Pluto op de Descendant… (en synastrisch communicatieproblemen). Prinses Margarita werd geboren op 13 oktober 1972, om 14.33 uur in Nijmegen, als oudste van een tweeling: broer Jaime werd om 14.34 uur geboren. In de horoscopen van de NASA en van Irak zagen we Saturnus op 19+ Boogschutter, die door Pluto geraakt wordt, maar 20 graden Tweelingen er tegenover, hm… de generatie van oktober 1972 heeft het nu dus even ook niet makkelijk en zal de komende jaren ook een enorme verdieping doormaken, waarbij er telkens de nadruk ligt op het meer verantwoordelijkheid nemen voor het eigen leven vanuit een heel diep op je zelf teruggeworpen worden en je innerlijke kracht ontdekken. (Dat is namelijk het enige wat Pluto op Saturnus in werkelijkheid probeert te bewerkstelligen). Maar momenteel heeft Margarita dus eerst een Saturnus-terugkeer ervaring. Veel mensen die geboren zijn met Saturnus in het 5e huis, zoals zij, (en dat geldt natuurlijk niet voor alle oktober 1972 geborenen), kunnen een gevoel van onzekerheid over zichzelf ervaren, en een behoefte jezelf te bewijzen. Saturnus is ook het principe van ‘autoriteit’. Als je jong bent, ligt de autoriteit buiten je, en het vermoeiende van de Saturnus-terugkeer is, dat je op dat moment inderdaad alleen staat, maar wel om een reden (je moet het maar weten). De autoriteit behoort namelijk (potentieel) te gaan veranderen van verwachtingen van anderen hebben– die je (al dan niet) helpen,– naar een meer innerlijke autoriteit, (hetgeen eveneens ook verantwoordelijkheid behelst). Dat is een proces wat overigens wel even in beslag kan nemen. Je afzetten tegen je familie past er gek genoeg wel bij. Maar ze de schuld geven is slechts de eerste fase. Het kan, gezien de Noordknoop positie nog wel 7 jaar duren voor het proces voltooid is, en ze echt goed bij zichzelf terug komt, omdat ik denk dat de Noordknoop pas echt rond het 35e (of in ieder geval bij de tweede Noordknoop-return) gaat werken.
Margarita vindt haar moeder, prinses Irene, ‘zweverig’ (las ik op het internet), hetgeen wel grappig is met de Maan in het 12e huis;  de vader, Carl Hugo, was gescheiden (Zon conjunct Uranus) en in het buitenland elders (9e huis) en het zoeken van de publiciteit via rebellie past natuurlijk ook bij deze positie. Neptunus in het 10e huis kan problemen geven met het identiteitsgevoel in de wereld, maar ook schandalen die openbaar worden (de planeet van alles wat ‘geheim’ is, Neptunus, in het huis van de openbaarheid (10). Er zijn overigens ook wel positieve uitwerkingen te bedenken die bij deze positie horen:-))
Nog frappanter wordt het als je de horoscoop van Prinses Irene er bij neemt, want we hebben het nu al een tijdje over die 19e graad van Boogschutter, en Prinses Irene heeft een Ascendant van 19.18 Tweelingen/Descendant 19.18 Boogschutter, dus Margarita’s Saturnus staat bovenop Irene’s Ascendant… Volgens hetzelfde internet (of het interview in HP de Tijd, wat ik niet gelezen heb), zou Prinses Margarita zich tekort gedaan hebben gevoeld omdat haar moeder de kinderen heeft ervaren als een beperking voor haar eigen ontwikkeling. Prinses Irene kreeg Margarita en Jaime precies toen Saturnus op haar Ascendant transiteerde, hetgeen tegelijkertijd voor haar een fase inluidde van meer in de privewereld bezig zijn dan in de buitenwereld (dat is altijd zo als Saturnus over de Ascendant gaat). Dus ik kan me voorstellen dat Irene dat zo gevoeld zou kunnen hebben, maar het klopte tegelijketijd fenomenaal met wat er sowieso in die periode voor haar aan de orde was.

voor de huidige weekahead: http://www.astrologie.ws/week.htm
 

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: