jump to navigation

Theo van Gogh

Uit de weekahead van 4 november 2004

De horoscoop van Theo van Gogh, geboren 23 juli 1957, Den Haag, mogelijk om 12.12 uur pm.  Vermoord precies 911 dagen na Pim Fortuyn op de dag van de Amerikaanse verkiezingen in de Linnaeusstraat in Amsterdam om 08.45 uur s morgens. Er gaat een horoscoop rond van 12.07 pm, in 1998/1999 heb ik voor Oibibio een keer een gesprek gehad met Theo van Gogh over zijn horoscoop waarin hij zei dat de tijd een minuut of tien anders was, alleen laat mijn geheugen me hier in de steek en echt genoteerd had ik het ook niet. Maar een horoscoop van 12.12 pm levert een progressief MC op van 8+ Maagd, hetgeen vierkant de Saturnus positie van 8+ Boogschutter is (progressief) en vierkant de radix Maan op 10 graden Tweelingen is. 

 De progressieve Maan stond op 10 graden Vissen zodat er een groot vierkant ontstond de afgelopen week met de secundaire progressies, en waarbij alles duidt op de werking van Saturnus oppositie Maan in zijn horoscoop, in de tekens Boogschutter en Tweelingen. Op zich is het al geweldig dat iemand met Saturnus in Boogschutter het aandurft om zijn eigen meningen te verkondigen, er zijn mensen met zo’n stand in de horoscoop die hun mond niet open durven te doen uit angst voor repressailles en afkeuring van anderen. Dat is een aspect dat van Gogh dus overwon maar hij heeft er wel zijn leven mee betaald. Niet zijn ziel echter.  Uiteindelijk deed zijn visie (Saturnus in Boogschutter) over de cultuur van vrouwen (Maan) in het buitenland (Maan dicht bij cusp 9) hem de das om. Maar het gebeuren vindt plaats in een tijd waarin het hele dilemma van visies, of extreem (Pluto) fundamentalisme (Boogschutter is het teken van levensovertuigingen) en zowel Christelijk fundamentalisme (Amerika) als Islamitisch fundamentalisme  en vrijheid van meningsuitingen aan de orde is, doordat Pluto in Boogschutter staat. 
Je zou ook verwachten dat de graad van de maansverduistering onlangs in de horoscoop van van Gogh sterk op zou vallen, maar er is alleen een vierkant naar zijn eigen Zon/Uranus in Leeuw, en dat is wellicht wat vergezocht, alhoewel wel een sterk aspect. 

Voor de huidige weekahead: http://www.astrologie.ws/week.htm

Advertenties
%d bloggers liken dit: